Трима искат да осиновят детето на починалата родилка Надя

PRINT

Трима са кандидатите, които искат да осиновят 2-годишната Габи (на снимката) – дъщеричката на починалата при раждане в „Шейново“ Надежда Узунова. Това съобщи нейният брат Шико Узунов. Той и майка му разбрали преди дни и то случайно, че друго семейство е подало молба за настойници пред съда. Детето живеело при братовчедите Нешеви по искане на бащата Ивайло.

Не е ясно какви са мотивите му за това. Отначало те пускали Таня – майката на Надя, да вижда внучката си, но миналия четвъртък й забранили да припарва до малката. Тогава жената се обърнала към социалните служби, откъдето с изненада научила, че има дело за осиновяване.

Днес успяхме да отложим делото, за да може и майка ми да подаде молба за осиновяване, каза още Шико Узунов. Като трети кандидат се явил неговият и на Надя баща, дядо на Габи, заедно с втората си съпруга. По принцип се избира най-близкият кръвен роднина, като службите гледат дали той може да предостави условия за отглеждане на детето.

„Не мога да си обясня защо бащата Ивайло е дал за осиновяване Габи. Самият аз имам две деца и не бих се отказал от тях по никаква причина“, каза още Шико. След трагичната смърт на Надя и бебето й близки и приятели му предложили всякаква помощ. Ивайло не е бил притиснат финансово. Нямали брак с Надя, но имали свое жилище, което е на името на Габи.

35-годишната Надежда Узунова почина при раждане през ноември в „Шейново“, след като лекарите два пъти отказваха да я приемат. Преди това не е имала сериозни здравословни проблеми. Дни по-късно почина и бебето й – напълно доносено и здраво момиченце, което бе непоправимо увредено от липсата на кислород накрая в утробата. Случаят породи широко обществено недоволство.

СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Трима искат да осиновят детето на починалата родилка Надя беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *