петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноТрима искат да осиновят детето на починалата родилка Надя

Трима искат да осиновят детето на починалата родилка Надя

Трима са кандидатите, които искат да осиновят 2-годишната Габи (на снимката) – дъщеричката на починалата при раждане в „Шейново“ Надежда Узунова. Това съобщи нейният брат Шико Узунов. Той и майка му разбрали преди дни и то случайно, че друго семейство е подало молба за настойници пред съда. Детето живеело при братовчедите Нешеви по искане на бащата Ивайло.

Не е ясно какви са мотивите му за това. Отначало те пускали Таня – майката на Надя, да вижда внучката си, но миналия четвъртък й забранили да припарва до малката. Тогава жената се обърнала към социалните служби, откъдето с изненада научила, че има дело за осиновяване.

Днес успяхме да отложим делото, за да може и майка ми да подаде молба за осиновяване, каза още Шико Узунов. Като трети кандидат се явил неговият и на Надя баща, дядо на Габи, заедно с втората си съпруга. По принцип се избира най-близкият кръвен роднина, като службите гледат дали той може да предостави условия за отглеждане на детето.

„Не мога да си обясня защо бащата Ивайло е дал за осиновяване Габи. Самият аз имам две деца и не бих се отказал от тях по никаква причина“, каза още Шико. След трагичната смърт на Надя и бебето й близки и приятели му предложили всякаква помощ. Ивайло не е бил притиснат финансово. Нямали брак с Надя, но имали свое жилище, което е на името на Габи.

35-годишната Надежда Узунова почина при раждане през ноември в „Шейново“, след като лекарите два пъти отказваха да я приемат. Преди това не е имала сериозни здравословни проблеми. Дни по-късно почина и бебето й – напълно доносено и здраво момиченце, което бе непоправимо увредено от липсата на кислород накрая в утробата. Случаят породи широко обществено недоволство.

СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -