Студът помага да отслабнем по-бързо

PRINT

Нестандартен метод за сваляне на килограми предлагат учените. Според тях един от начините да се активира кафявата мазнина в тялото, която помага за изгарянето на повече калории, е тялото да се охлади. С помощта на скенер те локализирали местата, където тя се намира в неголеми количества – в областта на гърба, шията, между плещите и ключицата, пише в. „Дейли мейл“.

Ако кафявата мазнина в тялото се активира, тя започва да произвежда 300 пъти повече топлина от който и да е друг орган. При жените тя е в по-голяма концентрация, отколкото при мъжете. Кафявата мазнина се открива и при стройни хора. По думите на проф. Майкъл Симондс от Кралския медицински център в университета на Нотингам нейната активност може да се проследи чрез термоанализ на тялото. Ако например сложим ръката си в хладна вода, датчиците веднага регистрират активиране в местата с кафява мазнина. Така организмът опитва да се сгрее. Само за 5 минути под въздействието на хладината показателите за изгаряне на калории се увеличават с 10-15%.

На теория употребата на хладни напитки в съчетания с тренировки може да помогнат за съществено намаляване на теглото. Друг способ е да използваме повече чили в кухнята. Съставката, която то съдържа – капсаицин, лъже мозъка, че на тялото му е хладно. Затова и когато хапваме люто, кафявата мазнина се активира и започва да гори калории.

В Медицинската школа на Колумбийския университет пък твърдят, че можем да превърнем бялата мазнина в организма (обикновените тлъстинки) с помощта на лекарство – тиазолидиндион, което се дава на диабетици за понижаване на кръвната захар. Аналогични свойства притежава и хормонът ирисин.

Свързани теми: Модели се тъпчат с хормони и топки памук, за да са слаби

Създадоха ваксина срещу трупане на килограми

Перфектното диетично меню за работещи

Лютите чушки помагат за здраво сърце

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Студът помага да отслабнем по-бързо беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *