четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСтудът помага да отслабнем по-бързо

Студът помага да отслабнем по-бързо

Нестандартен метод за сваляне на килограми предлагат учените. Според тях един от начините да се активира кафявата мазнина в тялото, която помага за изгарянето на повече калории, е тялото да се охлади. С помощта на скенер те локализирали местата, където тя се намира в неголеми количества – в областта на гърба, шията, между плещите и ключицата, пише в. „Дейли мейл“.

Ако кафявата мазнина в тялото се активира, тя започва да произвежда 300 пъти повече топлина от който и да е друг орган. При жените тя е в по-голяма концентрация, отколкото при мъжете. Кафявата мазнина се открива и при стройни хора. По думите на проф. Майкъл Симондс от Кралския медицински център в университета на Нотингам нейната активност може да се проследи чрез термоанализ на тялото. Ако например сложим ръката си в хладна вода, датчиците веднага регистрират активиране в местата с кафява мазнина. Така организмът опитва да се сгрее. Само за 5 минути под въздействието на хладината показателите за изгаряне на калории се увеличават с 10-15%.

На теория употребата на хладни напитки в съчетания с тренировки може да помогнат за съществено намаляване на теглото. Друг способ е да използваме повече чили в кухнята. Съставката, която то съдържа – капсаицин, лъже мозъка, че на тялото му е хладно. Затова и когато хапваме люто, кафявата мазнина се активира и започва да гори калории.

В Медицинската школа на Колумбийския университет пък твърдят, че можем да превърнем бялата мазнина в организма (обикновените тлъстинки) с помощта на лекарство – тиазолидиндион, което се дава на диабетици за понижаване на кръвната захар. Аналогични свойства притежава и хормонът ирисин.

Свързани теми: Модели се тъпчат с хормони и топки памук, за да са слаби

Създадоха ваксина срещу трупане на килограми

Перфектното диетично меню за работещи

Лютите чушки помагат за здраво сърце

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -