Спасиха жена с 3 кг тумор на бъбрека

PRINT
тумор на бъбрека операция

3-килограмов тумор бе изваден от бъбрека на 47-годишна жена. Това съобщиха от Университетската специализирана болница по онкология (УСБАЛО). Интересното е, че жената нямала никакви оплаквания.

Тя постъпила за лечение в Клиниката по урология в края на февруари, без да е имала някакви съществени симптоми. Лекар от извънболничната помощ я насочил за операция след профилактичен преглед. Хирургическата интервенция за отстраняване на огромния тумор на бъбрека е извършен от екипа на проф. Красимир Нейков. Оказва се, че пациентката е с рак в напреднала форма.

Туморен тромб имало и в долната празна вена 

При операцията екипът на проф. Красимир Нейков изважда 3-килограмово образование на десния бъбрек. Жената е имала и туморен тромб в долната празна вена – най-голямата в човешкия организъм с диаметър от 2 см. Това наложило отваряне на вената, за да се премахне тромба. След това с част от самата стена направихме шев от 6 сантиметра, обясни проф. Красимир Нейков, началник на Клиниката по урология в УСБАЛО.

Жената вече е в добро състояние,  изписана е от лечебното заведение и се е прибрала вкъщи. Специализирана онкологична комисия ще уточни как ще протече по-нататъшното й лечение.

УСБАЛО е утвърден национален център за лечение на онкологични заболявания. В болницата функционират 11 клиники и отделения, които предоставят комплексна грижа за пациентите с онкологични заболявания – хирургично, химиотерапия и лъчетерапия. В УСБАЛО функционира най-модерният лъчетерапевтичен комплекс в страната, изграден със средства на ЕС. Той е единственото място в България, където се предлага томотерапия. През миналата година през болницата са преминали над 13 800 пациенти от цялата страна.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Спасиха жена с 3 кг тумор на бъбрека беше последно модифицирана от: март 8th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *