Щастието зависи… от коефициента на интелигентност

PRINT
напитки кафе горещо

Щастието зависи и от коефициента на интелигентност, предаде Би Би Си. Хората с по-ниско IQ е по-вероятно да са нещастни, отколкото другите, които са по-умни, сочи проучване във Великобритания. То е проведено сред 6870 души. Ниските нива на интелигентност често са свързани с по-нисък доход и лошо психично здраве, а това допринася за нещастието. Резултатите са публикувани в специализираното списание „Психологическа медицина“.

Един от въпросите бил: „Като се имат предвид всички неща заедно, как бихте се определили през последните дни – много щастливи, по-скоро щастливи или не особено щастливи?“ Мнозинството, отговорили с „много щастливи“, имали коефициент на интелигентност между 120 и 129. В тази група 43% заявяват, че са много щастливи. 12% от тези, отговорили с „не особено щастливи“, имали коефициент на интелигентност между 70 и 79.

Хората в долните граници на нормалната интелигентност са по-склонни да казват, че не са щастливи, коментира д-р Ангела Хасиотис. Посредствените умствени показатели се свързват с ниски доходи, по-лошо психично здраве. Такива хора често се нуждаят от помощ във всекидневието, като например при пазаруването или домакинската работа, а тези неща допринасят за усещането за нещастие.

Д-р Джонатан Кемпиън, консултант-психиатър и директор на общественото психично здраве в Южен Лондон, допълни, че проучването е особено полезно, тъй като то изяснява връзката между IQ-то и щастието.

Свързани теми: Жените имали хормон на щастието

Любопитство, благодарност и оптимизъм най-важни за щастието

Настроението зависи от бактерии в червата

„Долче вита“ или тайната на италианките за дълголетие

СНИМКА: SXC

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Щастието зависи… от коефициента на интелигентност беше последно модифицирана от: март 26th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *