Семейство в паника, спешно събират 40 000 лв. за операция на тумор за 2-годишната Емине

PRINT

Семейството на 2-годишната Емине от велинградското с. Пашови събира спешно 40 000 лв., които са  са нужни за животоспасяваща операция на тумор в мозъка на момиченцето, съобщи bTV. В момента родителите и детето са в болница в Истанбул, където казали, че ще направят необходимата интервенция. Тя обаче струва 40 000 лв. В притеснението си семейството обяви кампания за набиране на средствата. Никой от лекарите, посъветвали ги да търсят помощ в чужбина, не е обяснил на родителите, че имат право да потърсят средствата от държавния фонд за лечение на деца в чужбина. Тежката диагноза се стоварила като шок за младото семейство – и двамата родители на момиченцето са по на 22 г. Игривата Емине изведнъж започнала да вдига температура и да й се вие свят. Вдигнала температура и се оплакала, че главата много я боли. Потърсили помощ при джипито, но първите прегледи при лекар не показали нищо сериозно. Детето обаче спряло да играе и да ходи, затова се наложило изследване на магнитен резонанс.

То показало, че момиченцето е с 5-сантиметров тумор в мозъка. Според изследването образуванието е по-скоро доброкачествено, а не злокачествено. Лекари след това обаче заявили на семейството, че операция у нас не може да бъде направена и по-добре да търсят помощ навън – в Германия или Турция. Близките веднага установили контакт с болницата в Инстанбул, където поискали 40 000 лв. за животоспасяващата операция. Семейство Планкови призовали съселяните си за помощ. Въпреки че хората не са особено заможни, само за броени дни били събрани 10 000 лв. Със събраните пари 22-годишните родители и детето тръгнали за Турция.

„Операцията на Емине трябваше да е във вторник. Но се оказало че ако не се внесе цялата необходима сума от 40 000 лв. няма да оперират внучката ни. Настанили са ги в болницата за една седмица, за да се съберат парите и тогава ще оперират“, разказа по телефона бабата Авиша. Междувременно състоянието на момеченцето е без промяна. То продължава да е неподвижно в болничното легло, съобщили родителите по време на последния телефонен разговор с близките си в селото.

Едва днес семейството потърси помощ от фонда за лечение на деца в чужбина. Получихме документите на детето в късния следобед, обясни директорът Павел Александров. Ако лекарите, дали съвет да се ходи в Турция, бяха обяснили на семейството първо да пита за пари във фонда, щяха да им бъдат спестени доста главоболия. Общественият съвет, който решава за отпускането на парите, може да вземе решение до 24 часа при спешен случай. Още утре ще имам становище от експертите, увери Александров.

СНИМКА: БИ ТИ ВИ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Семейство в паника, спешно събират 40 000 лв. за операция на тумор за 2-годишната Емине беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *