Състоянието на Дуков критично заради преплитане на червата

PRINT

Преплитане и срастване на тънките черва са усложненията, които станаха причина Дим Дуков вече трета седмица да лежи в реанимацията на болница „Доверие“, съобщих източници оттам. Състоянието му било  много тежко, но въпреки това лекарите се борят за живота му. Бившият коафьор и монах обаче не е изпадал в кома.  Поставен е на командно дишане, като го държат и леко упоен, за да се подпомогне организмът му да се справи сам. 

Стара травма от 1999 г. – спукване на далака е в основата на здравословните проблеми на Дуков, обясниха запознати медици. Тогава той е опериран, но години по-късно започнал да чувства тежест в стомаха, която се засилвала. На 9 януари 202 г. той постъпил в болница „Доверие“  за операция на корема, която да ревизира старата. Седмица-две по-късно той се чувствал добре, но в един момент се оплакал от симптоми, които насочили лекарите към подозрения, че става дума за остра чревна непроходимост – преплитане на червата. Правят му втора операция, която потвърждава  диагнозата. Лекарите разплитат червата, но дни по-късно състоянието на Дуков отново се влошава. Организмът му реагирал бурно на операциите с нови сраствания. Всеки път червата му са сякаш още по-преплетени. Налага се да изрежат около една трета от тях. Хроничните процеси, които са ги увреждали години наред, оказват влияние. Тъканите на тънките му черва са изтънели и това пречи на възстановяването му, обясняват лекари. Някои от тях признават, че не са виждали досега сплетени на такава голяма топка.   

Подобни операции в „Доверие“ са правени на много други пациенти, но те се възстановявали бързо. Специалистите предполагат, че лошото общо състояние на Дуков преди операциите също е изиграло роля. Заради стомашните си проблеми той се хранел зле. Засега медиците изчакват и се въздържат от категорични прогнози за състоянието му.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 4    Средно: 2/5]
Състоянието на Дуков критично заради преплитане на червата беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *