Разгадаха тайната на дълголетието

PRINT
пенсионери менопауза

Учени от Кралския колеж в Лондон направиха пробив в генетиката, като откриха теоретически подход как да удължат човешкия живот за доста дълъг период. На тази основа в бъдеще може да се появят лекарства, които да забавят или дори да спират процеса на стареене, убедени са те.

Медиците открили какъв е генетическият „превключвател“ в организма, който дава команда за процесите на стареене. Това са четири специфични гена, които се влияят от различни фактори в живота на човека, включително и от начина на хранене. На теория програмирането им започва още от детската възраст. Знанията за това, какво и как им влияе, ще позволи да се открият мощни препарати срещу промените, които настъпват с възрастта в организма.

Науката вече е изяснила, че някои външни фактори имат огромно значение за скоростта, с която тези процеси напредват. Британските учени стигнали и по-далече – определили кога и как се проявява този ефект. „Определихме много изменения, които имат влияние върху стареенето, но 4 гена имат най-голяма тежест за оставането в добро здраве с напредването на годините и за потенциалното дълголетие, обяснява д-р Джордан Бел, един от авторите на проучването. Още изследвания трябва да изяснят как точно външните фактори променят гените.

СНИМКА: ТК

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Разгадаха тайната на дълголетието беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *