Порното водело до импотентност

PRINT

Хората обикновено гледат порно филми, за да освежат сексуалния си живот. Прекалено много порно филми обаче дават негативен ефект, предупреждават учени от университета в Падуа, цитирани от в. „Билд“. Мъжете загубвали потентността си, а жените – своето самочувствие. Свръхконсумацията на порно предизвиквали „сексуална анорексия“.

Засегнатите от синдрома имали проблеми с желанието и способностите да осъществяват полов акт. Най-много страдали мъжете под 25 г. Причината е пресищането с визуални дразнители. Това притъпявало реакцията на мъжете в реална ситуация и те не успявали да получат ерекция.

Порното вреди и по други начини. Като гледат такива филми, мъжете си създават погрешна преценка за размерите и купуват по-големи кондоми. Това сочи проучване на института за репродуктивно здраве и изследване на половете „Кинси“. 400 мъже били разпитани за навиците им при ползване на кондоми. 45% процента признали, че са имали проблеми заради по-големи размер на презерватива. Има проблем от заразяване с полово предавани болести, ако той се изхлузи.

Филмите с горещи секс сцени повишавали и риска от инфаркт. Вдхъновени от тях мъжете приемали по-често средства за повишаване на потентността и понякога ги предозирали. Прекаляването с хапчетата пък водело до високо кръвно, сърцебиене, задух, влошаване на зрения, болки в мускулите и дори инфаркт. Свръхдозите се приемали най-често, когато лекарството е поръчано по интернет и се пие погрешно.

Не на последно място порното влияело зле върху отношенията с партньора. В леглото мъжете се стремят по-скоро да изживеят фантазиите си, отколкото да общуват с парньорката си, предупреждават психолози, цитирани от „Билд“. Това, което му харесва на него, на нея може да изглежда отблъскващо. Когато се повтаря често, жените се чувстват употребени и това води до отчуждаване между двамата. Филмите се свеждали до показване на гениталии и техники, а емоционалната близост липсвала напълно, обобщават психолозите.

СНИМКА: SXC.HU

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Порното водело до импотентност беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova
loading...