вторник, 21 май, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПорното водело до импотентност

Порното водело до импотентност

Хората обикновено гледат порно филми, за да освежат сексуалния си живот. Прекалено много порно филми обаче дават негативен ефект, предупреждават учени от университета в Падуа, цитирани от в. „Билд“. Мъжете загубвали потентността си, а жените – своето самочувствие. Свръхконсумацията на порно предизвиквали „сексуална анорексия“.

Засегнатите от синдрома имали проблеми с желанието и способностите да осъществяват полов акт. Най-много страдали мъжете под 25 г. Причината е пресищането с визуални дразнители. Това притъпявало реакцията на мъжете в реална ситуация и те не успявали да получат ерекция.

Порното вреди и по други начини. Като гледат такива филми, мъжете си създават погрешна преценка за размерите и купуват по-големи кондоми. Това сочи проучване на института за репродуктивно здраве и изследване на половете „Кинси“. 400 мъже били разпитани за навиците им при ползване на кондоми. 45% процента признали, че са имали проблеми заради по-големи размер на презерватива. Има проблем от заразяване с полово предавани болести, ако той се изхлузи.

Филмите с горещи секс сцени повишавали и риска от инфаркт. Вдхъновени от тях мъжете приемали по-често средства за повишаване на потентността и понякога ги предозирали. Прекаляването с хапчетата пък водело до високо кръвно, сърцебиене, задух, влошаване на зрения, болки в мускулите и дори инфаркт. Свръхдозите се приемали най-често, когато лекарството е поръчано по интернет и се пие погрешно.

Не на последно място порното влияело зле върху отношенията с партньора. В леглото мъжете се стремят по-скоро да изживеят фантазиите си, отколкото да общуват с парньорката си, предупреждават психолози, цитирани от „Билд“. Това, което му харесва на него, на нея може да изглежда отблъскващо. Когато се повтаря често, жените се чувстват употребени и това води до отчуждаване между двамата. Филмите се свеждали до показване на гениталии и техники, а емоционалната близост липсвала напълно, обобщават психолозите.

СНИМКА: SXC.HU

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -