Не вземайте важни решения в жегата, мозъкът с променя

PRINT
обилно потене

Горещото и задушно време променят психиката, предупреждават психиатри. Затова човек не бива да предприема никакви важни решения, за да не страда после от грешките си. Топлината затруднява работата на мозъка и може значително да промени характера на човека, твърдят учени от Училището по медицина „Файнберг“ в Северозападния университет в САЩ, цитирани от сайта „Медикфорум“.

Тяхното проучване показва, че много хора изпадат в състояние близо до депресивното при големи жеги – чувстват се депресирани, липсват им хубави емоции. А при някои хора (1-2%), горещото време може да предизвика истинско психично разстройство. В допълнение към дискомфорта и депресията те изпитват чувство на тревожност и силно напрежение, който ги подтикват към конфликт с другите, и дори могат да извършат самоубийство.

„Горещото време, особено когато е и влажно, е свързано с повишаване на агресията и насилието. В такива дни настроението на хората като цяло е понижено „, пояснява професорът по клинична психиатрия Нанси Молитор.

Тези негативни промени в психиката на експертите обясняват факта, че в жегите хората спят лошо, тялото им страда от обезводняване и липса на физическа активност, тъй като много от тях не са склонни да излязат навън в горещината. Някои получават усещането, че е невъзможно да контролират ситуацията, което допълнително изостря лошото им настроение.

Проф. Нанси Молитор препоръчва в тези дни да не се приемат тежки решения, тъй като в раздразнителността си човек може да направи много грешки, за които впоследствие ще съжалява.

Свързани теми: Много припаднали заради жегата

Опасни ли са жегите за сърцето?

Трябва ли да пием по 3 л течности дневно?

СНИМКА: SXC

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Не вземайте важни решения в жегата, мозъкът с променя беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *