G-точката не съществува, твърдят учени от САЩ

PRINT

G-точката не съществува, заключиха учени от болницата „Йейл Ню Хевън“ в Кънектикът, след като преровиха над 100 доклада от проучвания, клинични изпитания и статии, натрупани през годините. Д-р Графенберг описва за първи път през 1950 г. предполагаемата ерогенна зона с най-голяма чувствителност при жената, която гарантирано я водела до оргазъм. Оттогава досега многобройни изследователски екипи упорито търсят митичната точка на вагиналната стена. Ултразвукови изследвания и биопсия от тъкани не са успели да докажат категорично съществуването й, пишат сега учените в анализ, публикуван в Jоurnal of Sexual Medicine.

Само едно проучване от 2008 г. описва как ултразвук разкрива по-плътна тъкан на мястото на G-точката. Други изображения от ехограф обаче не потвърждават тази констатац;ия. Имало и други хипотези: ерогенната зона се отличава с по-голяма концентрация на нервни окончания. Биопсии от тъкани не успели да я докажат. Обективните изследователски подходи се провалиха в опитите да докажат убедително и трайно съществуването на подобно анатомично място, заключават авторите на анализа.

Проучването им разкрива още, че повечето жени вярват, че я има, но не могат да опишат къде точно се намира тя. Предполагат, че митът за G-точката се утвърдил по време на сексуалното освобождаване на нравите през 80-те г. в западните общества. Надявам се това да вдигне натиска от жените, които трудно достигат оргазъм, каза д-р Амичай Килчевски, един от авторите на проучването, но добавя, че двойките не бива да губят надежда.

По време на секс клиторът пода по-близо до вагиналната стена и така натискът върху нея го стимулира индиректно, изказва предположение д-р Одил Боасон, шеф на екипа.

СНИМКА: SXC

[Общо: 0    Средно: 0/5]
G-точката не съществува, твърдят учени от САЩ беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *