четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноG-точката не съществува, твърдят учени от САЩ

G-точката не съществува, твърдят учени от САЩ

G-точката не съществува, заключиха учени от болницата „Йейл Ню Хевън“ в Кънектикът, след като преровиха над 100 доклада от проучвания, клинични изпитания и статии, натрупани през годините. Д-р Графенберг описва за първи път през 1950 г. предполагаемата ерогенна зона с най-голяма чувствителност при жената, която гарантирано я водела до оргазъм. Оттогава досега многобройни изследователски екипи упорито търсят митичната точка на вагиналната стена. Ултразвукови изследвания и биопсия от тъкани не са успели да докажат категорично съществуването й, пишат сега учените в анализ, публикуван в Jоurnal of Sexual Medicine.

Само едно проучване от 2008 г. описва как ултразвук разкрива по-плътна тъкан на мястото на G-точката. Други изображения от ехограф обаче не потвърждават тази констатац;ия. Имало и други хипотези: ерогенната зона се отличава с по-голяма концентрация на нервни окончания. Биопсии от тъкани не успели да я докажат. Обективните изследователски подходи се провалиха в опитите да докажат убедително и трайно съществуването на подобно анатомично място, заключават авторите на анализа.

Проучването им разкрива още, че повечето жени вярват, че я има, но не могат да опишат къде точно се намира тя. Предполагат, че митът за G-точката се утвърдил по време на сексуалното освобождаване на нравите през 80-те г. в западните общества. Надявам се това да вдигне натиска от жените, които трудно достигат оргазъм, каза д-р Амичай Килчевски, един от авторите на проучването, но добавя, че двойките не бива да губят надежда.

По време на секс клиторът пода по-близо до вагиналната стена и така натискът върху нея го стимулира индиректно, изказва предположение д-р Одил Боасон, шеф на екипа.

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -