Ето кои са първите симптоми на алцхаймер

PRINT
алцхаймер

Рязкото влошаване на работната и епизодичната памет, свързана с речта, може да е първи признак за появата на алцхаймер, съобщава специализираният сайт Psych Central. В университета на Монреал открили как мозъкът се променя, когато от леки когнитивни увреждания се преминава към Алцхаймер.

Синьо сирене и грах срещу рак и алцхаймер

Учените се надяват, че откритието им ще помогне за идентифициране на болестта в ранен стадий. Изследователите сравнили промените, настъпили в сивото вещество на хора с леки когнитивни увреждания, с тези при които се преминава в тежка деменция.

Проучването показало, че различните когнитивни процеси като речта, забавянето, визуално-пространствената обработка, работната памет и изпълнителните функции се променяли неравномерно. Понякога и след период на стабилност се наблюдавало рязко влошаване за период от 1-2 години преди поставяне на диагнозата.

9 рискови фактора виновни за алцхаймер

Основният признак за настъпващата деменция било внезапно влошаване на работните и епизодичната памет, наблюдавали се говорни нарушения. При хора с подобни проблеми рискът от деменция в близко бъдеще е много висок. Бързото влошаване на паметта е свързано със загубата на способността на мозъка да компенсира.

Ицточник: PsychCentral.com

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Ето кои са първите симптоми на алцхаймер беше последно модифицирана от: декември 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *