Два трика освобождават бързо запушения нос

PRINT
настинка как се лекува

През зимата често се случва носът да тече. Най-досадното е, когато сме на обществено място и изведнъж се оказва, че нямаме носни кърпички под ръка. Какво да правим тогава? Шумно да подсмръкнем? Да се правим, че не виждаме, че носът капе?

Американският здравен портал Prevention предлага за такива ситуации два трика, които помагат да спрем течащия нос за кратко време. Обясненията следват по-долу, а във видеото можете да видите нагледно какво представляват двата трика.

Метод №1: Езикът в небцето

Първо опирате езика отвътре на зъбите в небцето и натискате нагоре. После с пръсти бързо притискате челото между веждите. Повтаряте това движение небце-чело-небце-чело в бърз ритъм. Променящото се налягане води до леко трептене на костица в слепоочията, което освобождава запушения нос.

Метод №2: Задръжте въздуха

Главата се накланя назад, с едната ръка се хваща носът така, че ноздрите да са напълно запушени. След това за задържате въздуха колкото можете. Тялото ви се опитва да освободи дихателните пътища, като леко разширява околоносните кухини и натискът оттам отслабва – гласи обяснението на този трик.

[Общо: 6    Средно: 3.2/5]
Два трика освобождават бързо запушения нос беше последно модифицирана от: февруари 24th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *