Човек може сам да регулира имунната си система

PRINT

Човек може сам да регулира имунната си система чрез медитация, дихателни упражнения и други упражнения, твърдят учени, цитирани от The Times of India. Известно е, че нервната система влияе върху имунната система. Затова Матхийс Кокс от Университетския медицински център „Редбауд“ решил да изследва тази връзка.

Интересът му бил привлечен от Уим Хоф, който влязъл в Книгата на рекордите на Гинес като човекът, устоял на студа. Хоф успявал да се къпе в ледена вода, и да се изкачи до върха на Килиманджаро по шорти. На негово име е наречена специална техника, която може да намали чувствителността към студено.

Пет храни за добър имунитет, които са във всяка кухня

Кокс събрал две групи от доброволци. Едната била обучена по тази техника, а втората служела като контролна. Обучението включвало къпане в студена вода, лежане на снега, дихателни и медитативни практики. Бил проведен възпалителни тест, който показал, че обучаваната група показала по-малко симптоми на простуда.

Хората в нея произвеждали по-малко протеини, свързани с възпаления, и имали повече анти- възпалителни протеини интерлевкин-10. По думите на учения изпробваният комплексен похход може да помогне на хора с хронични възпалителни заболявания като ревматоиден артрит или възпалително заболяване на червата.

Източник: The Times of India

 

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 2]
Човек може сам да регулира имунната си система беше последно модифицирана от: януари 4th, 2019 Iliana Angelova
loading...