Бум на диабет в страните с малко инфекции

PRINT
висока кръвна захар

Населението в развитите страни, където инфекциозните болести са победени, страда от диабет тип едно в много по-голяма степен. До този извод стигнали специалисти от университета в Малта, пише „Сайънс дейли“. По думите на експертите зад тази статистика може да стои следната причина: имунитетът не се развива нормално, ако човекът непрекъснато бива предпазван от патогените.

Диабет тип 1 се развива, ако клетките на панкреаса са разрушени

В света има поне 500 000 деца с тази диагноза. Всяка година те се увеличават с 3%. Данните от Световната здравна организация говорят, че показателите на това заболяване са най-високи в страните с ниска смъртност от инфекции, включително тези на стомаха, респираторните и паразитните.

Открита била връзка още между диабета и възприемчивостта на бактерията Streptococcus pneumoniae към всички антибиотици. Сега учените проучват и други фактори от обкръжаващата среда, които може да предскажат риска от диабет тип едно.

Ръководителят на проучването проф. Стефан Фава констатира, че световната епидемия от диабет тип едно си остава феномен, за който не е намерено достатъчно убедително обяснение. Той смята, че не бива да се отрича фактът, че имунитетът на много съвременни хора не работи по необходимия начин и ако не получава необходимите тренировки, атакува клетките на тялото, които той иначе е длъжен да защитава.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Бум на диабет в страните с малко инфекции беше последно модифицирана от: април 12th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *