Белите са по-застрашени от ритъмни нарушения

PRINT

Да си бял има някои недостатъци – например човек е по-застрашен от нарушения на сърдечния ритъм, отколкото останалите раси. Това разкрива изследване, проведено в Калифорния в продължение на 4 г., пише „Хелт дей нюз“. Оказало се, че рискът от предсърдно мъждене при бялата раса е с 16% по-висок от този на чернокожите и с 22% по-висок от този на латиноамериканците и американците от азиатски произход.

Предсърдното мъждене пък е една от главните причини за инсулт в напреднала възраст. „Открихме, че в сравнение с бялата раса, всички останали имат по-нисък риск от предсърдно мъждене. Това дава основание да се предложи, че принадлежността към нея сама по себе си се явява риск да се развие такова нарушение“, казва д-р Грегъри Маркус от кардиологичното звено на университета в Калифорния. Предишно изследване показало, че рискът от предсърдно мъждене при белите си остава по-високо, дори ако другите рискови фактори при тях са по-малко, отколкото при цветнокожите.
По думите на учените белите имат някои характерни особености – особени отделни гени или комбинация от тях, която повишава вероятността от появата на нарушения в работата на сърцето.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Белите са по-застрашени от ритъмни нарушения беше последно модифицирана от: април 4th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *