60-те години са новите 40!

PRINT
щастлива двойка

Ако до неотдавна се смяташе, че животът започва на 40 г., то сега това се случва на 60 г. Ново проучване показва, че краят на средната възраст в наши дни трябва да се смята 68 г. Проучване, направено във Великобритания, показва, че в наши дни 60-годишните хора се чувстват така, както неотдавна са се чувствали 45-годишните. Дори след навършване на 50 г. мнозина все още очакват някакви значителни събития в живота си, които по правило се случват в млада възраст – развод и среща с нов партньор, преместване в ново жилище, получаване на нова квалификация и дори начало на нов бизнес.

Една четвърт от хората в старшата възрастова група лъжат за истинските си години, а жените правят това по-често, особено когато си купуват дрехи или отбелязват годишнини. Мъжете не казват истината когато разказват за свои връстници или по време на срещи. В проучването, проведено по поръчка на Cigna Insurance Services, участвали 2000 души, които разказали, каква е средната възраст за тях и кои са нейните граници.

Оказало се, че хората между 50 и 64 г. стават все по-щастливи, що се отнася до възрастта им. Така тезата, че животът започва на 40 г. била поставена на преоценка. Това се свързва и с увеличената продължителност на европейците, по-високият жизнен стандарт и по-качествените медицински грижи.

Източник: DailyMail

[Общо: 1    Средно: 5/5]
60-те години са новите 40! беше последно модифицирана от: април 17th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *