11 основни правила за дълголетие

PRINT

Ако искате да живеете по-дълго, слушайте музика, която младежите харесват! Учени геронтолози от Великобритания съставиха 11 основни правила, които помагат за по-дълъг живот. Слушането на музика влиза в него, макар че не е основното. Доста по-важно е да оставите пушенето и да се грижите какво ядете. За тези съвети обаче много се е говорило и преди.

По-интересно е мнението, че за личната антиейджинг програма е важно да останете на една вълна с младежта. За доста пенсионери това е сложна задача! Това обаче кара мозъка да работи по-активно, да открива нови хоризонти и направления, макар че песните, които са популярни сред младите хора, може и да не изглеждат много интелектуални.

Светът около нас се променя и е важно мозъкът да се запази в активно състояние, да участва във всички промени – от цифровите технологии до новата музика, категорични са специалистите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Полифенолите са най-мощните антиоксиданти, отлагат старостта
Иде лекарството за вечна младост
Сивите коси били залог за здраве

Сред другите насоки, които те дават, е поддържането на добра спортна форма, спестяването на пари за старостта, изплащането на всички дългове, а също и намаляването на дневните дози алкохол. Поддържайте мозъка си във форма с помощта на кръстословици, направете точен план за действие при непредвидени обстоятелства като болест или материални проблеми. Жизнено необходимо е да съхраните контактите със старите приятели и да създавате нови познанства, да приспособите дома си за вашите нужди. Отнасяйте се спокойно към стареенето и животът като пенсионер!

Източник: MedikForum

[Общо: 2    Средно: 3.5/5]
11 основни правила за дълголетие беше последно модифицирана от: януари 8th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *