събота, 22 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно11 основни правила за дълголетие

11 основни правила за дълголетие

Ако искате да живеете по-дълго, слушайте музика, която младежите харесват! Учени геронтолози от Великобритания съставиха 11 основни правила, които помагат за по-дълъг живот. Слушането на музика влиза в него, макар че не е основното. Доста по-важно е да оставите пушенето и да се грижите какво ядете. За тези съвети обаче много се е говорило и преди.

По-интересно е мнението, че за личната антиейджинг програма е важно да останете на една вълна с младежта. За доста пенсионери това е сложна задача! Това обаче кара мозъка да работи по-активно, да открива нови хоризонти и направления, макар че песните, които са популярни сред младите хора, може и да не изглеждат много интелектуални.

Светът около нас се променя и е важно мозъкът да се запази в активно състояние, да участва във всички промени – от цифровите технологии до новата музика, категорични са специалистите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Полифенолите са най-мощните антиоксиданти, отлагат старостта
Иде лекарството за вечна младост
Сивите коси били залог за здраве

Сред другите насоки, които те дават, е поддържането на добра спортна форма, спестяването на пари за старостта, изплащането на всички дългове, а също и намаляването на дневните дози алкохол. Поддържайте мозъка си във форма с помощта на кръстословици, направете точен план за действие при непредвидени обстоятелства като болест или материални проблеми. Жизнено необходимо е да съхраните контактите със старите приятели и да създавате нови познанства, да приспособите дома си за вашите нужди. Отнасяйте се спокойно към стареенето и животът като пенсионер!

Източник: MedikForum

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -