Лекарство от бъдещето ще помага хората да живеят до 150 г.

PRINT
червено вино

Фармацевтична компания подготвя препарат, синтетична версия на ресвератрола в червеното вино , който трябва да спре стареенето, съобщиха британските медии. Съставката успява да активира дейността на протеина SIRT1. В момента компанията „ГлаксоСмитКлайн“ тества препарата на хора с диабет тип 2 и псориазис.

Дейвид Синклер от Харвардския университет твърди, че идеята хората да живеят до 150 г. вече не изглежда фантастика. Все пак е необходимо проучванията да приключат. Повишена активност на протеина SIRT1 влияе положително на работата на клетките, прави ги по -малко мързеливи. Експерименти с мишки, пчели и мухи вече показали, че те живеят по-дълго с помощта на синтетичния ресвератрол. Въпреки това някои експерти остават скептични.

Все пак, съществуват доказателства, че съставката е полезна за лечението на рак, сърдечно-съдови заболявания, болести на сърцето, диабет тип 2, алцхаймер, паркинсон, затлъстяване на черния дроб, катаракта, остеопороза, мускулна атрофия, нарушения на съня и възпалителни заболявания като псориазис, артрит и колит.

Повечето от тези заболявания са свързани с процеса на стареене. Ако човек може да се избави от тях, продължителността на живота му ще се увеличи значително. Възможно е с течение на времето препаратът да добие популярност като превантивна терапия наравно със статините.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Лекарство от бъдещето ще помага хората да живеят до 150 г. беше последно модифицирана от: април 12th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *