Терапия с минерали – Шуслерови соли според типа характер (1)

PRINT

Дали искаме или не, трябва да държим сметка за това, което ни е дала природата като физическа структура, емоционалност и характер. Това, което можем да направим, е да подчертаем добрите качества, и да смекчим лошите, пише немското сп. „Бригите“. За това могат да помогнат Шуслеровите соли – 12-те основни минерала, от които се нуждае организмът, приготвени по хомеопатична технология. Природолечителят Гюнтер Хепен от Бамберг, Германия, е разработил насоки за прилагането им според типа човек. „Всяка личност се отличава със своите индивидуални физически и душевни черти, казва специалистът по Шуслерови соли.

При определянето на типа основна роля играят чертите на лицето. Д-р Хепен е разработил общо 11 основни типа личност. В три последователни материала ще ви преставим шест от тях. Ако сами не можете да прецените към който точно тип спадате, попитайте ваш близък или приятел. Външната прецента понякога е по-точна.

Тип ферум фосфорикум (сол №3): Сила за имунната система

ХАРАКТЕРИСТИКИ: Хората, особено жените от този тип, бързо се изтощават психически. Често реагират със свръхчувствителност на околния свят.

ФИЗИЧЕСКИ БЕЛЕЗИ: Очите са с тъмни кръгове, със синкаво оцветяване във вътрешния ъгъл на окото. Косите им са сухи, страдат от чести простуди, имат лошо кръвообращение като цяло.

ИДЕАЛЕН СПОРТ: Типът ферум фосфорикум се нуждае от повече движение на чист въздух, за да улесни насищането с кислород на организма. Подходящи са джогинг, каране на колело, гребане.

ПОДХОДЯЩО ХРАНЕНЕ: Продуктите, които слагате на масата, трябва да са богати на желязо като боб, грах. Месо (най-добре дивечово), гъби, ръж и сушени плодове също доставят желязо на организма.

РЕЛАКСИРАНЕ: Точно както при спорта трябва да се стремите да прекарвате повече на открито. Излет сред природата, а през зимата – отворен прозорец или престой на балкона, имат добър релаксиращ ефект. Подходящи са източни техники като чи-гонг.

ТЕРАПИЯ: За да се укрепи имунната система и да се подобри кръвообращението, се препоръчва тримесечен курс с ферум фосфорикум. Първият месец се вземат на гладно сутрин по 2 таблетки с потенция D3 (разтапят се под езика). През втория месец се взема потенция D6 (потенцията е степен на разреждане при самото производство на лекарството), а през третия – D12. Дозировката остава същата.

Тип калиум хлоратум (сол №4): Време е да се отпуснете

ХАРАКТЕРИСТИКИ: Хората, които спадат към този тип, имат силно развито чувство за дълг и съвест, често са интроверти – затворени в себе си, и понякога изпадат в самосъжаление.

ФИЗИЧЕСКИ БЕЛЕЗИ: Често тенът им е блед и млечнобял, особено около очите. Типични за тях са хроничните проблеми със стомаха, червата или лигавиците.

ИДЕАЛЕН СПОРТ: Особено подходящо е редовното плуване. С негова помощ могат да избягат от меланхолията.

ПОДХОДЯЩО ХРАНЕНЕ: Храни, които съдържат повече калий в естествен вид – овче сирене, банани, фурми и сушени кайсии.

РЕЛАКСИРАНЕ: Много подходяща е медитация на фона на приятна лека музика. Успокоява и прогонва натрапчивите мисли.

ТЕРАПИЯ: Помага 4 до 8-седмично приемане на сол №4, което прави стомашно-чревни тракт и лигавицата по-устойчиви срещу възпаления. Четири таблетки калиум хлоратум се вземат дневно, разпределени на няколко приема. По възможност се започва с потенция D3, а след две седмици се минава на D6. Отново след две седмици – на D12.

Свързани теми: Хомеопатията чисти емоционални травми

Липсата на минерали в организма се разчита по лицето

СНИМКА: ДАК

[Общо: 2    Средно: 4/5]
Терапия с минерали – Шуслерови соли според типа характер (1) беше последно модифицирана от: юли 20th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *