Какво представлява постваканционният синдром

PRINT
море морска вода полезна

Постваканционният синдром е типично лятно оплакване, което води пациенти в аптеката на Антон Вълев от София. „Такива хора отиват на море, прекарват си чудесно, но след като се върнат у дома, изведнъж се разболяват с главоболие и температура. Интересното в случая е, че не става дума за вирус или друга зараза като причинител. По-скоро това са определен тип чувствителни и грацилни хора.

Характерен пример е младеж на 16 г., пианист, да изпадне в тотална депресия след връщането от морето“, споделя опита си с пациентите Вълев. При такива по-уязвими хора морето и морската сол отключват процеси, които водят до болестно състояние в момента, когато човекът е лишен от контакта с тях. Няма намесени вируси в случая, по-скоро става дума за стрес на организма и прескачане от отпускарския режим обратно в делника. Това не са болни хора, но организмът им се нуждае от подготовка. В хомеопатията този тип се наричал натриум муриатикум.

„Ако успеем да разберем навреме, че тези пациенти са именно такъв тип, препоръчваме да вземат мерки предварително, – допълва Вълев. – Успешно се повлиявали от хомеопатични средства. Препоръчваме шуслеровата терапия с минерални соли, защото тя е много лесна. Хората разбират нейните основни принципи и могат да бързо да постигнат добри резултати, без да имат някакви особени познания по хомеопатия. Например при синдрома на „морската болест“ много добре помага шуслерова сол 9.“

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Какво представлява постваканционният синдром беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *