Инфарктът при жените е с по-различни симптоми

PRINT

В наши дни инфарктът често покосява и жените, преди засегнати бяха повече мъжете. „Причините са много: бързото хранене, противозачатъчните, липсата на движение, но също така и това, че жените живеят все повече „мъжки живот“, приемат мъжкия модел на поведение“, пояснява графиня Ангелика фон Вофскийл. При жените обаче инфарктът идва с по-различни симптоми.

Болката в сърдечната област не е така изразена. Гадене, повръщане или болка в горната част на корема може да са единствените признаци на инфаркта. От инфаркт са заплашени и жените, чиято матка е отстранена. Тя е второто „сърце“ в долната част на тялото по думите на лечителката. В практиката си тя често има пациентки, получили инфаркт 2 години след махането на матката.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Потискането на емоциите съкращава живота
Противогрипната ваксина пази и сърцето
Ултразвукът може и да лекува артериите – разбива мини тромби

В конвенционалната медицина лекарите дават фибринолитици – препарати за разреждане на кръвта.
Графинята помага с шуслерови соли. При проблеми с кръвоносните съдове препоръчва сол 3. Ако има варикозни вени, дава сол 4, която извежда слузните съставки от кръвта. Акутният инфаркт е работа на кардиолозите, но със солите 5 и 7 може да се помогне на терапията у дома, пояснява тя.

Наред с това е много важно да се постигне контрол на диабета, на проблемите с обмяната на веществата (подагра, метаболитен синдром и др.), на високото кръвно. Нарушенията на мастната обмяна водят до натрупване на плака в съдовете, която също е предпоставка за инсулти и инфаркти. „Още при първите признаци на атеросклерозата давам сол 9 (натриум фосфорикум), която възстановява мастната обмяна в организма“, казва лечителката и препоръчва още едно универсално лекарство – радост. „Всеки път, когато истински се радвате, създавате храна за духа, а това е важно за здравето“, обобщава графиня Ангелика фон Волфскийл.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Инфарктът при жените е с по-различни симптоми беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *