Инфарктът при жените е с по-различни симптоми

PRINT

В наши дни инфарктът често покосява и жените, преди засегнати бяха повече мъжете. „Причините са много: бързото хранене, противозачатъчните, липсата на движение, но също така и това, че жените живеят все повече „мъжки живот“, приемат мъжкия модел на поведение“, пояснява графиня Ангелика фон Вофскийл. При жените обаче инфарктът идва с по-различни симптоми.

Болката в сърдечната област не е така изразена. Гадене, повръщане или болка в горната част на корема може да са единствените признаци на инфаркта. От инфаркт са заплашени и жените, чиято матка е отстранена. Тя е второто „сърце“ в долната част на тялото по думите на лечителката. В практиката си тя често има пациентки, получили инфаркт 2 години след махането на матката.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Потискането на емоциите съкращава живота
Противогрипната ваксина пази и сърцето
Ултразвукът може и да лекува артериите – разбива мини тромби

В конвенционалната медицина лекарите дават фибринолитици – препарати за разреждане на кръвта.
Графинята помага с шуслерови соли. При проблеми с кръвоносните съдове препоръчва сол 3. Ако има варикозни вени, дава сол 4, която извежда слузните съставки от кръвта. Акутният инфаркт е работа на кардиолозите, но със солите 5 и 7 може да се помогне на терапията у дома, пояснява тя.

Наред с това е много важно да се постигне контрол на диабета, на проблемите с обмяната на веществата (подагра, метаболитен синдром и др.), на високото кръвно. Нарушенията на мастната обмяна водят до натрупване на плака в съдовете, която също е предпоставка за инсулти и инфаркти. „Още при първите признаци на атеросклерозата давам сол 9 (натриум фосфорикум), която възстановява мастната обмяна в организма“, казва лечителката и препоръчва още едно универсално лекарство – радост. „Всеки път, когато истински се радвате, създавате храна за духа, а това е важно за здравето“, обобщава графиня Ангелика фон Волфскийл.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Инфарктът при жените е с по-различни симптоми беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *