вторник, 16 юли, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниБезплатни прегледи при кардиолог в ИСУЛ тази седмица

Безплатни прегледи при кардиолог в ИСУЛ тази седмица

От днес до събота, 1 октомври, в Университетската болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София се организират безплатни кардиологични прегледи. Те се провеждат в Клиниката по кардиология и са по повод Световния ден на сърцето – 29 септември.

Специалисти ще приемат от 11:00 до 14:00 часа в поликлиничната част на лечебното заведение, на II-ия етаж, кабинет №206. Желателно е предварително записване на тел. 02/9432 332 от 8:00 до 14:00 часа.

Кампанията е насочена към пациенти със сърдечносъдови заболявания и с повишен риск от такива: хора с наднормено тегло, захарен диабет, високи стойности на кръвното налягане и холестерола, водещи заседнал начин на живот, както и такива, които употребяват прекомерно цигари и алкохол или имат родители, преживели инфаркт и инсулт.

Той се отбелязва от 2000 година насам. Инициативата има за цел да информира, че инфарктът и инсултът погубват годишно 17.3 милиона души. 80% от тези съдови инциденти могат да бъдат предотвратени чрез ограничаване на тютюнопушенето, спазването на здравословен начин на хранене, поддържане на добра физическа активност, умерена консумация на алкохол, контрол на стойностите на кръвното налягане, на кръвната захар и холестерола.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -