неделя, 14 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЖена с церебрална парализа роди успешно момченце

Жена с церебрална парализа роди успешно момченце

27-годишна жена  с церебрална парализа роди успешно първото си дете, съобщават от МБАЛ „Света София“. Момченцето е  с тегло 2610 гр. и ръст 45 см. Родено е в 15:24 ч. на 16 март. При първата среща с рожбата си мама Магдалена благодари на екипа и семейството си за подкрепата и щастието да е майка.

Диагнозата церебрална парализа е поставена още когато жената е била на 1 г.

Историята на младата жена е необичайна. Още когато тя е на 1 годинка семейството узнава, че Магдалена е с детска церебрална парализа. Следват многобройни операции в България и чужбина, с които успяват да стабилизират състоянието и в някаква степен.

Магдалена успява да завърши висше образование и работи като ИТ специалист. Страстта към компютрите е споделена със съпругът и Кирил. Любовта ги среща преди години в с. Дълбок дол, където двамата участват в социална програма. През лятото на 2015-та година сключат брак и мечтаят за дете. На 16-ти март мечтата се сбъдва в АГО на МБАЛ „Света София“. „Бременността протече нормално, а операцията премина перфектно“, заяви д-р Димитър Георгиев. Екипът участвал в секциото включва още д-р Илияна Мазнейкова, д-р Цветана Джурова, д-р Николай Качев, акушерка Боянка Комитска,  сестра Диана Мончева, сестра Виолета Чупорикова.

Магдалена не е първата жена, която ражда в АГО на МБАЛ „Света София“ с диагноза церебрална парализа. Преди по-малко от година, с помощта на доц. Валентина Мазнейкова,  жена с ДЦП от Симеоновград, стана майка на красиво момиченце.

Още по темата:

Церебралната парализа може да е заради гените 

Фитнес уред развижва деца с церебрална парализа

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -