събота, 24 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноВ София тестват безплатно за ХИВ и хепатит

В София тестват безплатно за ХИВ и хепатит

Утре, 1 декември (четвъртък), всеки желаещ ще може да се тества безплатно за носителство на ХИВ и хепатит. Скринингът е по повод отбелязването на Световния ден за борба със СПИН и е част от кампанията „& АЗ ЗНАМ“, която се провежда за втора поредна година. Акцията ще е пред паметника на Патриарх Евтимий в София. Стартът на скрининга е в 10 часа, а края – в 16 часа или при изчерпване на количествата на тестовете. През това време всички минувачи ще получат информационни материали, посветени на темата, както и презервативи.

На същия ден в 13:00 часа от Националния дворец на културата ще стартира и шествие, посветено на Световния ден, със следния маршрут: бул. „Витоша“, ул. „Алабин“, ул. „Граф Игнатиев“, паметника на Патриарх Евтимий. Участниците в шествието ще раздават на минувачите информационни материали. Инициативите във връзка със Световния ден за борба със СПИН поставят акцент върху значението на ранното диагностициране на носителството на вируса, благодарение на което се постига навременно започване на адекватно лечение. Целта на кампанията е да покаже на широката общественост, че СПИН не е нито срамна болест, нито смъртна присъда, а заболяване, за което вече съществува ефикасна поддържаща терапия, която осигурява десетки години пълноценен живот на пациента.

Повече информация за кампанията, предстоящите активности и за всички въпроси, свързани с ХИВ/СПИН, можете да получите на информационния сайт www.hivtest.bg и горещата линия 0700 10 515 (всеки делничен ден между 11:00 и 17:00 ч.).

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -