петък, 21 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноУченето на втори език е мощен стимул за мозъка

Ученето на втори език е мощен стимул за мозъка

Ученето на втори език е полезно за мозъка – едва ли някой ще оспори този факт. Сега обаче учените поясняват, на коя възраст е най-добре да се започне обучението. Оказва се, че идеалното време е възрастта от 10 години.

Това позволява на децата да свикнат да използват активно чуждия език, като по този начин се подобрява структурата на бялото вещество на мозъка, пиши The Malay Mail Online. Използването едновременно на два езика представлява мощен стимул за мозъка, който може да го предпази от упадък и влошаване на паметта в напреднала възраст.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Три неща, които правят децата по-интелигентни 
Бебето учи езика на майка си още в утробата 
Бебетата четат по устните, за да се научат да говорят

Това било доказано чрез сканиране на мозъка на 20 души, които започнали да учат английски като втори език на 10 години. Образното изследване било направено, когато тези хора били на възраст 30 години. В контролната група били 25 души, които знаели само английски език.

Наблюдавани са положителни структурни промени в областите, отговарящи за изучаването на езици и семантичната обработка на информацията. Тези открития подкрепят предишни констатации за развитието на мозъка при хора, започнали да изучават чужд език като деца.

Източник: The Malay Mail Onlinе

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -