сряда, 29 май, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноШок! 7 жестоко нажилени от оси, крият се в храната

Шок! 7 жестоко нажилени от оси, крият се в храната

Бъдете особено бдителни, когато хапвате навън в горещото време. В храната или напитката може да се вмъкне незабелязано оса, предупреждават лекари. След ужилване при подобни обстоятелства само в Благоевградска област 7 души са потърсили лекарска помощ за последните няколко дни. 15-годишно момиче пострада, докато се гощавало със сандвич.

Още при първата хапка Спаска В. изпищяла от силна болка. Осата се била скрила вътре и го ужили по езика. След това почувствала изтръпване, а езикът й отекъл. Вследствие на алергичния пристъп гърлото на тийнейджърката рязко се свило и тя изгубила способността си да говори. Момичето постъпило в болница с алергичен пристъп. В други два случая осите също успели да влязат в устата на хората, скрити в храна и дори в сок. Все пак Спаска извадила голям късмет, понеже не е глътнала осата. Състоянието на момичето вече е стабилизирано.

16-годишно момче пък пиело сок със сламка, но засмукало оса, която кацнала в чашата. В този случай то също извадило късмет и се разминало само с ужилване. Момчето успяло да отвори уста и да позволи на насекомото да излети без по-сериозни последствия. Още четирима ужилени потърсили лекарска помощ в петък.

В края на миналата седмица пък 48-годишен мъж от Благоевград едва оцеля след ужилване от оса. Тя пуснала отровата си, след като атакувала Иван Димитров по гърба. По това време мъжът се препичал на терасата в дома си. Вследствие на това мъжът е приет в болница с анафилактичен шок и опасност за живота. Вчера дежурните в реанимация съобщиха, че състоянието му е подобрено и той вече е изписан за домашно лечение.
Летните месеци активизират популацията на осите. При ужилване веднага потърсете медицинска помощ, съветват лекарите.

СНИМКА: АРХИВ

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -