събота, 3 декември, 2022
- Реклама -
НачалоЛюбопитноВнимание: Фалшиви лекари съветват за самолечение на Covid-19

Внимание: Фалшиви лекари съветват за самолечение на Covid-19

От Българския лекарски съюз изпратиха специално обръщение към хората, да не се доверяват на схеми за самолечение, публикувани в социалните мрежи и сайтове. Някои от тях може да са написани от лекари, а други – от мними медицински специалисти. В тези публикации се съдържат конкретни терапевтични схеми за домашно лечение на симптоми на Covid-19 или на положителни на Covid-19 пациенти.

Памучни дрехи и маски пазят най-добре от COVID-19

Самолечението е изключително опасно, подчертават от БЛС! Въпреки затрудненият достъп до лечение в някои болници, експертите предупреждават да не се правят експерименти със здравето. Ето защо:

  • Част от медикаментите, които се тиражират, биха могли да доведат до свръх натрупване в организма, което да причини внезапно и остро кървене в организма. Друга част от препоръчваните медикаменти са  откровено безполезни в ситуацията и представляват търговска реклама на хранителни добавки.
  • Протоколите, които се публикуват в научните издания, не съдържат конкретни търговски марки. Те се  изпълняват от квалифицирани медицински лица и не служат за самолечение от страна на пациентите.
  • Срещаната повторяваемост на препоръчваната терапия от лекуващите лекари на симптоматиката на остро вирусно заболяване е привидна. Тя е съобразена с индивидуалното  състояние на пациента и не може да се използва като универсално лекарство за всички. Отпуснатото на близък лекарство не трябва  да се взема без консултация с лекар.

Призоваваме гражданите при симптоми на COVID-19 да се обърнат към личния си лекар, който ще им назначи индивидуална терапия. „Нека да бъдем отговорни и да не се доверяваме на публикации, които ни „лекуват“. Самолечението е опасно!“, призовават от БЛС.

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -