петък, 14 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноАвстралия въведе трети пол, Германия смята да я последва

Австралия въведе трети пол, Германия смята да я последва

Австралия въведе официално трети пол, а Германия смята да я последва, съобщава немското сп. „Фокус“. За хората, които не се чувстват нито мъж, нито жена, вече е възможно да отбелязват вличните си документи своята транссексуалност с Х. Тези дни етичен съвет в Германия ще отговори трябва ли и тази страна да последва примера на Австралия, като приеме съответните законови промени. По данни на неправителствени организации в северната държава живеят около 100 000 хора с междинна сексуална ориентация. Става дума за онези, чиито полови органи или хормони, вторични полови белези, гени, жлези и хормони не могат да се причислят само към единия пол.

Децата от среден пол трябва да се подложат на поредица от жестоки операции, за да отговарят на нормата, заявява Луси Фейт, председател на сдружението на транссексуалните в Германия. Сега тя принудително се представя като жена. Годишно се раждат между 120 и 350 деца с особени гениталии, казва тя. До седмица се вземало решение към кой от двата пола да ги причислят, за да могат да ги регистрират в общината. В 90% от случаите се вземало решение те да станат жени.

Тези унизителни медицински операции трябва да престанат, подчертава Фейт. Необходима е промяна в закона, която да пази тези деца от принудителното подлагане на скалпела. Сега интервенциите представлявали нарушение на човешките им права. Транссексуалните деца просто принадлежат към друг пол, не са болни, обобщава тя. Когато пораснели, те можели сами да вземат решение дали искат да се оперират или не искат.

СНИМКА: SXC

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -