събота, 13 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноАкция за кръводаряване стартира в Бургас

Акция за кръводаряване стартира в Бургас

Кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване стартира УМБАЛ Бургас в партньорство с бургаския производител на захарни изделия „Победа“АД. Инициативата цели повишаване ангажираността на обществото и привличане на нови кръводарители, предвид нарастващите нужди в началото на летния сезон. Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Отделението по трансфузионна хематология (Кръвен център), намиращ се в сградата на Първа поликлиника в Бургас.

Кръводаряване ще се проведе по график в Айтос и Несебър – на 20.03 в ДКЦ Айтос, и  29.03 – Здравна къща „Несебър“, от 9 до 13 ч.

Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст между и 18 и 65 г., който няма здравословни проблеми и хронични заболявания.

Кръвният център на УМБАЛ Бургас осигурява кръвните запаси за всички лечебни заведения в Бургаска област. За да бъдат поддържани тези количества, е необходимо да има между 700 и 800 кръводарители всеки месец. Макар че дарителите постоянно се увеличават, желаната бройка още не може да бъде достигната.

До края на м.март кръводарителите в Бургас ще получават бонбони „Черноморец“ като благодарност и подкрепа за хуманния си жест. Фирма „Победа“ дари на Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас над 1500 кутии с бонбони.

„Вярваме, че кръводарителите ще бъдат приятно изненадани. Благодарим на „Победа“ за дарението. Имаме още много работа, за да направим условията на кръводаряване по-комфортни. Вече е изцяло готова сградата на новия Кръвен център, който се намира от задната страна на болницата. Но са ни необходими средства за обзавеждане, които не можем да отделим  наведнъж“, обясни изпълнителният директор на УМБАЛ  Бургас д-р Бойко Миразчийски.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -