вторник, 21 март, 2023
- Реклама -
НачалоЛюбопитноАджибадем се отказа да продава Сити Клиник и Токуда

Аджибадем се отказа да продава Сити Клиник и Токуда

Турската болнична група Аджибадем се отказа от плановете за продажба на бизнеса си в България, съобщиха от дружеството. През 2016 г. тя обяви покупката на болница Токуда и сливането с водещата верига лечебни заведения “Сити Клиник”. Това я превърна в най-голямата лечебна структура в България. Преди известно време от Аджибадем обявиха, че обмислят да продадат активите си.

Турската болница „Аджъбадем” купи Токуда и Сити Клиник

Аджибадем  Сити Клиник спира процеса на продажба на веригата болници в България, като ще запази съществуващата структура, поясниха от компанията. Групата реши да преразгледа решението за продажбата заради подобряването на факторите в турската финансова стабилност и намаляващия валутен риск.

Аджибадем Сити Клиник ще продължи да осигурява най-висок стандарт здравни услуги в България и региона в дългосрочен план. Непосредствено пред групата предстои реализиране на стратегически решения и одобрени инвестиции. През следващата една година инвестиционния план на групата  възлиза на 18 млн. лева, които ще бъдат разпределени за технологии и подобряване на сградния фонд в лечебните заведения.

Турската болнична група Acibadem (Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş) навлезе в България през юни 2016 г., като придоби Болница Токуда и се сля със Сити Клиник, създавайки най-голямата верига лечебни заведения у нас – Аджибадем Сити Клиник. Групата включва четири болници и три медицински центъра, като и трите столични болници са единствените у нас, акредитирани от Joint Commission International (JCI).

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -