сряда, 17 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно4 тревожни симптома, които всъщност са безобидни

4 тревожни симптома, които всъщност са безобидни

Появата на тревожни симптоми ни кара да се замислим дали те са признак на нещо по-сериозно. Понякога обаче най-плашещите неща не са опасни. Ето и примери.

Еднократно повишаване на кръвното

Организмът ни постоянно реагира на външни фактори като стрес, храна, лекарства и сън. Ако в даден момент откриете, че имате повишено кръвно, не си струва да изпадате в паника. От страха ви то още ще се повиши, особено ако почнете да го мерите през 15 мин. Повишено внимание е необходимо, когато установите, че кръвното ви е високо в различни периоди от месеца.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
9 лесни теста, за да проверим здравето у дома 
Цветът на очите издава склонност към болести 
Талия над 84 см издава метаболитния синдром 
Емоциите са като храната – приемаш, усвояваш, изхвърляш излишното 

Няколко дни на гадене, диария и световъртеж

В такава ситуация хората обикновено искат да са наясно дали е отравяне или вирус. Честно казано, това няма значение. Ако няма интензивна болка в стомаха, висока температура или кръв в изпражненията, то организмът ви сам ще успее да се справи с проблема.

Безболезнени подутини по тялото

С възрастта по нашето тяло може да се образуват различни подутини. 99% от тях са доброкачествени. Тези тъканни уплътнения са толкова много като разновидности, че и 10 страници няма да са достатъчни, за да бъдат описани. При удобен случай покажете подутината на лекар, но не си струва да се побърквате заради нея. В никакъв случай не бива да игнорирате уплътнения на гърдата, твърди или бързо растящи уплътнения, които са наистина тревожен симптом.

Кръв от рани или в изпражнения

Инстинктът ни задейства паника при вида на кръв, но в повечето случаи паниката е по-голяма, отколкото е необходимо. Дори обикновеното порязване на обилно кръвоснабдени места като скалпа, предизвикват силно кръвотечение, но то не е заплаха за здравето и живота.

Притиснете раната за 5-10 минути, за да се съсири кръвта. Само ако кръвотечението продължава, се обърнете към лекар. Същото се отнася и за кръвта в изпражненията. Възможно е то да е заради обикновено хемороиди.

Източник: МedikForum

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -