сряда, 28 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно13-годишна има тяло на 105-годишна

13-годишна има тяло на 105-годишна

13-годишната Хейли Окинес има тяло на 105-годишна, пише в. „Дейли Мейл“. Причината е, че тя страда от рядко генетично заболяване прогерия. Организмът й старее 8 пъти по-бързо от този на здравите хора. Хейли страда от артрит, други ставни проблеми и няма коса. Мечтата на момичето е да има дълги лъскави къдрици, които вятърът да развява.

Много е досадно да имаш тяло на стара жена, казва откровено тийнейджърката. Майката Кери, която живее с нея в Бексхил, казва, че Хейли е момиче като всички 13-годишни. Преживява бунтарски период. Обичала да има последна думата и мислела, че знае всичко като повечето тийнейджъри. Момичето искало да излиза, да ходи на пазар с приятелки и да остава да спи у тях. Налагало се майката да прибягва до хитрост и да обикаля дискретно наблизо в центъра на града. Кери има основание да се притеснява. Наскоро лекарите съобщили, че Хейли има сериозни проблеми с тазобедрените стави и трябва да носи много неудобни скоби почти денонощно. Момичето не харесва приспособленията, защото били тежки и й пречели да се движи колкото иска. От април момичето не можело вече да ходи на училище заради ставните проблеми. Въпреки тези трудности то запазва оптимизма си. Хейли с удоволствие учела с онлайн уроци. Най-много обичала математика, английски и изобразително изкуство. Посещавала в интернет курсове по здравословен живот и козметика. Социалната мрежа туитър й е слабост. Така тя успя да осъществи мечтата си – да се срещне със звездата Джъстин Бийбър, организирана с подкрепата на приятелите й.

Хейли е наясно, че болестта й е в краен стадий. „Вкъщи не говорим за това, но тя знае, че краят наближава. Имаше приятел с прогерия, който почина на 14 г.“, казва майка й. Последната надежда е поканата за клинични изпитания на ново лекарство, на което се възлагат надежди, че носи вечна младост. Стартът е през март 2012 г., дано терапията подейства на Хейли, казва майка й.

СНИМКА: Channel 5

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -