Всеки пети човек е свръхемоционален

PRINT
депресия

Ако плачете когато гледате тъжни филми, трогателни картини или даже по време на рекламите, то вие спадате към групата на свръхчувствителните хора, пише в. „Медикъл Дейли“. Психолозите Артур и Илейн Айрон от Университета Стони Брук казват, че 20% от населението са генетично предразположени към повишена чувствителност при обработката на сензорна информация.

Учените сканирали мозъците на 18 женени хора, в момент, когато те гледали снимки на усмихнати или намръщен хора. Сканирането на мозъка показало, че чувствителните хора той е устроен физиологично по различен начин, реагира активно на социални ситуации, които провокират емоции.

В такива ситуации скенерът регистрирал значителен приток на кръв към области на мозъка, свързани с емоциите и съзнанието. По-специално това се отнасяло до зрителните неврони, които обработват сетивната информация. Те се активирали особено когато на човека показвали снимки на усмихнатите им съпрузи. Тази свръхчувствителност вероятно се дължи на гените, смятат учените.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Необясними болки и депресия? Може да е фибромиалгия 
9 съвета как да постигнем щастие 
Депресията скъсява живота 
Девет мита за стреса 
Пеенето в хор замества ходенето на психиатър 

Тези хора са по-емоционални, обичат детайлите, способни са да съпреживяват, да разбират по-дълбоко тънкостите на значенията и имат по-голям творчески заряд. Обикновено им трябва повече време, за да вземат решения. За съжаление, свръхчувствителните хора са предразположени към депресия или тревожност. За да се защитят, те трябва да правят всичко по график, да намалят приема на кофеин и да спят достатъчно. Между другото, не всички чувствителни хора са интроверти (затворени в себе си). Приблизително 30% от тях са екстроверти – обичат да споделят с околните.

[Общо: 5    Средно: 3/5]
Всеки пети човек е свръхемоционален беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *