Само 5% си мият ръцете след тоалетна правилно

PRINT

В Университета на Мичиган експерти направиха шокиращо откритие: само 5% от хората си мият ръцете след ползване на тоалетна достатъчно дълго време, за да се отърват от опасните микроби. 33% не използват сапун, а 10% изобщо не си мият ръцете, пише в. „Таймс ъв Индия“.

Заключенията са направени след наблюдение на 3749 мъже и жени, посещавали тоалетни в барове, ресторанти и други обществени места. Мъжете са по-немарливи към хигиената – 15% от силния пол не си мият ръцете, а при дамите в това са уличени едва 7%.

Погледнато в общ план хората си миели ръцете за около шест секунди. Само половината от мъжете използват сапун, а при жените две трети посягат към калъпа. Експертите открили и друга зависимост – колкото по-мръсна е мивката, толкова по-малко вероятно е хората да си мият ръцете.

Освен това наблюдаваните са по-склонни да спазват хигиена в началото на деня. Тълкуванието на специалистите е, че с напредването на деня вниманието на хората отслабва. Отправянето на забележка да си измият ръцете обаче давало ефект. 

Свързани теми: Пролетното чистене може да ви разболее

Стари водопроводни тръби ни заливат с бактерии

Оцет и сода – изпитани домашни средства срещу потенето

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Само 5% си мият ръцете след тоалетна правилно беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *