Пет чаши чай забавят развитието на рака на простатата

PRINT
alt

Пет или повече чаши чай на ден намаляват риска от напреднали форми на рак на простатата. Според The Daily Mail вероятността заболяването да достигне четвъртата фаза е 33% при тези мъже в сравнение с онези, които пият по една чаша на ден.
Той снижава възможността да се развие втори стадий на 25%. На този етап туморът расте във вътрешността на простатата, но не и извън границите на жлезата. Чак в четвъртия етап засяга лимфните възли, костите, черния дроб.
Положителният ефект е свързан с флавоноидите в чая, които имат противоракови свойства. Експертите смятат, че в една чаша чай се съдържат 150-200 мг флавоноиди. При това в напитката може спокойно да се добавят мляко, захар и лимон. Те не намаляват ефективността, е показало проучване сред 58279 мъже.
От общия брой, включени в наблюдението, 3362 боледували от рак, а при 1164 онкологичното заболяване е било в напреднал стадий . Учените, работещи под ръководството на Милан Гейбълс от Маастрихтския университет проследили какво са консумирали мъжете.

Свързани теми: Кутия цигари всеки ден може да сломи и най-здравия организъм

Откриха механизъм, който пази организма от рак

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Пет чаши чай забавят развитието на рака на простатата беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *