Обясниха как точно възниква алцхаймер

PRINT

Учени от университета в Кеймбридж установиха кога започва развитието на алцхаймер, пише News Geneng. Това се случва, когато основни протеини в организма станат опасни за невроните и образуват отлагания в сивото вещество – т.нар. плаки. Специалистите доказали, че токсични за мозъка са олигомерите на протеините.

Те изяснили какъв е механизмът, по който се образуват тези елементи. Виновна за това е вторичната нуклеация – образуването на ядра в нервната клетка. Тя води до образуването на токсичните олигомери.

Първоначално те са единици, състояща се от само от няколко молекули протеини. Ако по-нататъшният процес бъде спрян, човекът ще бъде предпазен от деменция. Ако нарушите този процес, лицето ще бъдат защитени срещу деменция. Опасните олигомери са свободни да се придвижват в невроните, като в крайна сметка образуват големи отлагания (плаки), които убиват клетките.

Учените предлагат проблема с болестта на алцхаймер да се реши именно от молекулна гледна точка. Засега обаче те не са успели да разработят ефективни методи, които да попречат на развитието на открития молекулен механизъм. Затова сега лекарите могат да използват само методи, които намаляват симптомите на деменцията.

СНИМКА: ДАК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Обясниха как точно възниква алцхаймер беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *