Заради празниците джипитата изписват по-рано лекарствата по каса

PRINT
хапчета лекарства

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е уведомила договорните си партньори, че във връзка с предстоящите официални празници и неработни дни, общопрактикуващите лекари или специалистите по съответния профил на заболяване биха могли да предпишат, а аптеката да отпусне, лекарствените продукти, полагащи се на здравноосигурените лица, по-рано от регламентирания 30-дневен срок.

Следващото предписание трябва да е на датата, до която са достатъчни получените от здравноосигуреното лице медикаменти, след последните две отпускания от аптеката.

Срокът, за който са достатъчни отпуснатите по предходното предписание количества и тези по извънредното предписание, се отразява в амбулаторния лист на пaциента. В него и в новата рецептурна бланка се записва конкретната дата за следващото предписване на лекарства.

През декември сменяме личния лекар

От здравната каса напомнят, че през декември (както и през юни) може да се смени личния лекар, без да е налице някаква специална причина. Това става, като човек отиде до новия, избран от него общопрактикуващ лекар, и попълва формуляр за желанието си.

Изтеглете формуляра тук – Формуляр за смяна на личен лекар

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Заради празниците джипитата изписват по-рано лекарствата по каса беше последно модифицирана от: декември 20th, 2017 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *