Лекари от Александровска преглеждат деца на бежанци

PRINT
Александровска болница

На 19 октомври (събота), по повод Деня на българския лекар, екип на Александровска болница ще преглежда деца от бежанския лагер в столичния квартал „Враждебна“. Инициативата е част от проекта „Направи добро“ на УМБАЛ „Александровска“ и Организацията на евреите в България „Шалом“, и е в синхрон с усилията на МЗ за осигуряване на качествена и навременна медицинска помощ на бежанците и най-вече на децата.

Медицинските прегледи в бежанския лагер ще започнат от 8.00 ч. сутринта. Болницата отпуска две оборудвани линейки с диагностични апарати, апаратура за оценка на офталмологичния статус на децата, екип от лекари – педиатри, детски офталмолози, хирурзи, специалист по спешна медицина. В помощ на екипа ще бъдат и двама лекари-сирийци от Александровска болница, които ще превеждат по време на прегледите.

Деца, които се нуждаят от оптична корекция ще получат очила, осигурени и дарени от ОЕБ „Шалом“. Организацията ще дари храна и лакомства на всички прегледани деца. Нуждаещите се от хоспитализация, ще бъдат настанявани за лечение в Александровска болница.

Инициативата „Направи добро“ стартира през август т.г. по повод 70 години от спасяването на евреите в България и почитане паметта на жертвите на холокоста. До момента, в рамките на проекта лекари от САЩ, Израел, лекари с еврейски произход и лекари от УМБАЛ „Александровска“ са прегледали 2000 социално слаби деца от Северозападна България.

След лагера във „Враждебна, екипът на Александровска болница е с намерение да посети и останалите бежански лагери в страната.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Лекари от Александровска преглеждат деца на бежанци беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *