Доставиха липсващото лекарство дакарбазин за онкоболни

PRINT
аптека лекарства с рецепта

Осигурени са необходимите количества от лекарствения продукт дакарбазин, които ще обезпечат лечението на нуждаещите се пациенти, съобщават от Министерство на здравеопазването. То вече уведоми лечебните заведения за доставените количества дакарбазин. Медикаментът е един от 20-тината в онкологията, при които периодично има  проблеми с доставката. Причината е, че те са евтини и натискът от страна на дъжавата да се свалят цени доведе до положение, при което вносът им става неизгоден икономически.

Във връзка с недостига на лекарствения продукт на 22.03.2013г. в МЗ се проведе среща между маг. фарм. Лидия Нейчева, заместник-министър на здравеопазване и г-н Н. Хаджидончев, генерален мениджър на Тева Фармасютикълс България ЕООД. На срещата бяха обсъдени възможностите за спешно решаване на проблема. Днес фармацевтичната компания Тева Фармасютикълс България ЕООД потвърди официално, че е осигурена доставка на продукта на българския пазар чрез търговец на едро.

Лекарственият продукт Дакарбазин е антинеопластичен продукт, прилаган в основни терапевтични схеми за лечение на кожен рак и някои злокачествено протичащи кръвни заболявания.

СНИМКА: ТК

[Общо: 1    Средно: 4/5]
Доставиха липсващото лекарство дакарбазин за онкоболни беше последно модифицирана от: януари 4th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *