Д-р Йорданова от Русе стана „Семеен лекар на 2013“

PRINT

Д-р Даринка Йорданова от Русе стана семеен лекар на годината, съобщиха от Сдружението на общопрактикуващите лекари в България. Призът е връчен на последната Научно-практическа конференция в Пловдив като признание за всеотдайната й работа с пациентите. Д-р Йорданова е родена на 08 ноември 1959 година в Русе.

Висшето си образование завършва във ВМИ Плевен. Има специалности по детски болести и обща медицина. Започва трудовия си стаж като участъков педиатър в района, в който продължава да работи и като семеен лекар след 2000 г. Практиката й включва над 3000 пациенти, от които 2450 са с непрекъснати здравноосигурителни права. Живее и работи в района на практиката си. Обслужва по три поколения от семейство и се ползва с доверието и обичта на пациентите си. Обича изкуствата, особено художествена литература. Интересува се от фотография, планински туризъм, посещава клуб по народни танци „Нашенци“ в Русе. Ползва на добро ниво руски и френски език.

Омъжена с три деца. Има двама синове – инженер и бизнес администратор, и дъщеря, която следва медицина. Колегите й ценят най-много в нея, че е организирана, последователна, безкомпромисна към чужди и лични грешки и пропуски, комуникативна, а и работи добре в екип.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Д-р Йорданова от Русе стана „Семеен лекар на 2013“ беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *