сряда, 28 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаД-р Йорданова от Русе стана "Семеен лекар на 2013"

Д-р Йорданова от Русе стана „Семеен лекар на 2013“

Д-р Даринка Йорданова от Русе стана семеен лекар на годината, съобщиха от Сдружението на общопрактикуващите лекари в България. Призът е връчен на последната Научно-практическа конференция в Пловдив като признание за всеотдайната й работа с пациентите. Д-р Йорданова е родена на 08 ноември 1959 година в Русе.

Висшето си образование завършва във ВМИ Плевен. Има специалности по детски болести и обща медицина. Започва трудовия си стаж като участъков педиатър в района, в който продължава да работи и като семеен лекар след 2000 г. Практиката й включва над 3000 пациенти, от които 2450 са с непрекъснати здравноосигурителни права. Живее и работи в района на практиката си. Обслужва по три поколения от семейство и се ползва с доверието и обичта на пациентите си. Обича изкуствата, особено художествена литература. Интересува се от фотография, планински туризъм, посещава клуб по народни танци „Нашенци“ в Русе. Ползва на добро ниво руски и френски език.

Омъжена с три деца. Има двама синове – инженер и бизнес администратор, и дъщеря, която следва медицина. Колегите й ценят най-много в нея, че е организирана, последователна, безкомпромисна към чужди и лични грешки и пропуски, комуникативна, а и работи добре в екип.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -