Биологични продукти дават надежда за псориазиса

PRINT

Разработват се нова група лекарства – биологични продукти, които може би ще бъдат откритието на ХХІ в. в борбата с псориазиса, съобщи доц. Мирослава Кадурина от ВМА. Те ще помагат на пациенти с тежката форма на болестта. Новостите по тази тема ще бъдат представени от австрийския проф. Георг Щингъл пред участниците в лятната академия по дерматология, която се състои в София от 9 до 11 юни за трети пореден път. Новите медикаменти още са в процес на уточняване на формулите, но много фармацевтични компании проявяват интерес и работят в тази насока. Псориазисът се смята за нелечим и сега се прилагат различни терапии с цел облекчаване състоянието на болния. Биологичните продукти се прилагат при ревматоиден артрит. Подобно на псориазиса той е автоимунно заболяване. Проф. Щингъл ще разясни на нашите лекари кой биологичен продукт в какъв случай е подходящ.

Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина се организира от Клиниката по дерматология към Военномедицинска академия. Президент на академията е доц. Мирослава Кадурина – началник на Клиниката по дерматология към ВМА, а почетен председател – генерал-майор проф. Стоян Тонев, началник на ВМА и национален консултант по дерматология и венерология. По време на форума ще бъдат демонстрирани последните постижения на дерматологичната наука, тясно обединени с новостите в областта на диагностиката и лечението на тежки дерматологични заболявания и най-актуалното в областта на естетичната медицина. За трети пореден път ще се даде възможност за провеждането на 21 практични курсове, в които български и чуждестранни дерматолози ще разширят своите познания и ще придобият практически умения, участвайки в интерактивни сесии и демонстрации, водени от водещи специалисти от Европа с богат опит и официални демонстратори на съответните производители на козметични продукти или апарати. Тази година лятната академия ще постави особен акцент върху курсовете в сферата на дерматологичната практика – дерматохистопатология, дерматоалергология и дерматохирургия като специализираните курсове – дерматоскопия, криотерапия и фототерапия се сертифицират допълнително по изискванията на НЗОК.

Лектори са над 40 водещи специалисти от българската, европейската и световната практика с богат опит в различни области на дерматологията.

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Биологични продукти дават надежда за псориазиса беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *