Биологични продукти дават надежда за псориазиса

PRINT

Разработват се нова група лекарства – биологични продукти, които може би ще бъдат откритието на ХХІ в. в борбата с псориазиса, съобщи доц. Мирослава Кадурина от ВМА. Те ще помагат на пациенти с тежката форма на болестта. Новостите по тази тема ще бъдат представени от австрийския проф. Георг Щингъл пред участниците в лятната академия по дерматология, която се състои в София от 9 до 11 юни за трети пореден път. Новите медикаменти още са в процес на уточняване на формулите, но много фармацевтични компании проявяват интерес и работят в тази насока. Псориазисът се смята за нелечим и сега се прилагат различни терапии с цел облекчаване състоянието на болния. Биологичните продукти се прилагат при ревматоиден артрит. Подобно на псориазиса той е автоимунно заболяване. Проф. Щингъл ще разясни на нашите лекари кой биологичен продукт в какъв случай е подходящ.

Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина се организира от Клиниката по дерматология към Военномедицинска академия. Президент на академията е доц. Мирослава Кадурина – началник на Клиниката по дерматология към ВМА, а почетен председател – генерал-майор проф. Стоян Тонев, началник на ВМА и национален консултант по дерматология и венерология. По време на форума ще бъдат демонстрирани последните постижения на дерматологичната наука, тясно обединени с новостите в областта на диагностиката и лечението на тежки дерматологични заболявания и най-актуалното в областта на естетичната медицина. За трети пореден път ще се даде възможност за провеждането на 21 практични курсове, в които български и чуждестранни дерматолози ще разширят своите познания и ще придобият практически умения, участвайки в интерактивни сесии и демонстрации, водени от водещи специалисти от Европа с богат опит и официални демонстратори на съответните производители на козметични продукти или апарати. Тази година лятната академия ще постави особен акцент върху курсовете в сферата на дерматологичната практика – дерматохистопатология, дерматоалергология и дерматохирургия като специализираните курсове – дерматоскопия, криотерапия и фототерапия се сертифицират допълнително по изискванията на НЗОК.

Лектори са над 40 водещи специалисти от българската, европейската и световната практика с богат опит в различни области на дерматологията.

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Биологични продукти дават надежда за псориазиса беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *