Реклама
Начало Изследвания Растителни масла срещу гастрит и язва

Растителни масла срещу гастрит и язва

0
зехтин маслини
Реклама

Растителните масла – зехтин, олио от слънчоглед, сусам и други семена, се оказват важен помощник в борбата срещу бактериите, тясно свързани с рак на стомаха и дванадесетопръстника. Това се дължи на съдържащата се в тях линоленова киселина, установиха учени от Университета на Калифорния, цитирани от Zee News.

Сега те планират да разработят нов метод за лечение на заболявания на стомаха. Много случаи на гастрит, дуоденит, язва или дори рак на стомаха са провокирани от бактерията Helicobacter Pylori. Тя се лекува с антибиотици, но понякога изниква проблемът с резистентността. Учените вярват, че проблемът ще се реши с помощта на нанотерапия – това е вид лечение с миниатюрни частици от различни вещества.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Бактерията хеликобактер причинява язва, но и рак на стомаха 
При коремна болка, киселини и гадене се изследвайте за бактерията хеликобактер 
Защо зехтинът е толкова здравословен 
Сусамово и оризово олио свалят кръвното

За борба с инфекцията, причинена от хеликобактер, учените създали LipoLLA – наночастици, съдържащи линоленова киселина. При опити с животни вече се доказало, че това е по-безопасно и по-ефективно лечение от антибиотиците. Наночастиците не причинявали странични ефекти, а при бактериите не се развивала резистентност към такова лечение. Сега експертите работят за подобряване на иновативния препарат, за да го направят по-ефективно.

Реклама

Източник: Zee News

Реклама

Exit mobile version