Реклама
Начало Хранене Как да отслабнем с лунната диета

Как да отслабнем с лунната диета

0
Реклама

Лунната диета представлява популярен хранителен режим, който е свързан с движението на Луната около Земята. Тя трябва да се спазва 4 пъти в месеца, това прави всяка седмица по един ден. Диетата стартира при навлизане на Луната в дадена фаза и продължава 24 часа.
Основното е, че в деня на диетата се пият големи количества вода – около 3-4 литра. Може вместо вода да се приемат чай с мед, без захар, плодов фреш или зеленчуково смути. Изключват се алкохол, млечни продукти и сол. Имайте предвид, че лунната диета не е подходяща за хора с метаболитни заболявания като диабет, както и от бременни жени и кърмещи, пише в блога си за хранене и фитнес Станимир Михов.

Ако желаете, можете да замените меда със стевия, която е натурален подсладител. Растението не съдържа калории и така допринася за по-бързото отслабване. Ако спазвате всички правила на диетата, може да отслабнете с 1 до 3 кг на пълнолуние.
Разбира се, през останалите дни извън диетата също трябва да се храните балансирано. При нарастваща Луна не се прекалява с храната, докато при намаляваща може да опитате някои от любимите калорични ястия или десерти.

Ще подобрите резултатите, ако включите и повече физическа активност в режима си. Причината е, че по време на хранителния режим не се приемат голям брой калории. Затова дори минималната физическа активност ще спомогне за изгаряне на калории от резервите.
Големите количества вода и „течна храна“ позволяват организмът да се пречисти от токсини и други вредни вещества попаднали в него. Това прави лунната диета подходяща за натурално прочистване на организма и тялото.

Какво да приемаме по време на лунната диета?

  • вода (минерална или изворна);
  • чай (с мед или стевия);
  • прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове.
Реклама

По време на лунната диета не приемайте:

  • твърди храни;
  • алкохол;
  • кафе (не е препоръчително, но не е категорично забранено);
  • цигари.

Как се прилага Лунната диета?

смути полезно ли еПърви вариант – 24-часова или еднодневна лунна диета (от началото на съответната фаза, до същия час на следващия ден). Приемат се само вода, чай, прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове.

Втори вариант  – провежда се в продължение на 72 часа (три денонощия). Тридневната лунна диета започва 24 часа преди настъпване на съответната на фаза до 24 часа след изтичането й. Тя се практикува веднъж в месеца. Най-подходящо е на пълнолуние или новолуние. Ако се затруднявате да карате само на течности, през първия ден включете сурови или варени зеленчуци, втория ден изкарайте на вода, чай и сокове, а през третия – консумирайте вода, зеленчуци (варени или приготвени на пара) и несладки плодове.

След като приключите с диетата, независимо в кой вариант, на следващия ден трябва да направите захранване. Изберете по-лека храна – основно плодове (лимон, грейпфрут, зелена ябълка или др. несладък плод), зеленчуци (моркови, зеле, тиквички, целина, зелена салата, домати и краставици), нетлъсто месо и риба.

Дните, подходящи за лунната диета, са пълнолуние, новолуние, първа и последна четвърт.

Реклама

Exit mobile version