Реклама
Начало Хранене Хлябът не пречи на диета за отслабване

Хлябът не пречи на диета за отслабване

0
Реклама

От хляба не се дебелее, напротив, той трябва да присъства в менюто на всеки човек. Това твърдят испански учени от университетския град Лас Палмас де Гран Канария, цитирани от сайта „Медикфорум“. Схващането, че този вид храни са вредни за талията, е опасно заблуждение, казват специалистите.

Заключението на испанските специалисти е резултат от детайлен анализ. Те разгледали всички научни трудове по темата затлъстяване и влияние на зърнените продукти върху човешкия организъм, публикувани за последните 30 г. Оказало се, че хлябът изобщо не се свързва с  наднорменото тегло. Напротив, помага за намаляването му – попадайки в стомаха, създава усещане за ситост, а след това напълно се преработва от организма. Условието е да се хапва в нормални количества, а не прекалено много.

Изследванията сочат, че хлябът помага апетитът да се държи в нормални граници, тъй кат о поддържа нормално нивото на кръвната захар и ускорява метаолизма, потвърждават авторите на книгата „Диетата на любителите на въглехидрати“ Елън Кунес и Франсис Лагерман-Рот.

Реклама

По мнението на учените нямало особена разлика дали човек ще хапва черен или бял хляб, с цели зърна или от фино смляно брашно. Дори хората с наднормено тегло трябвало да го включват в диетата си. Препоръчва се само да се избягват хлебни изделия с добавена захар, който води до появата на мастни отлагания в талията, а после и на други места.

Свързани теми: Строгият пост води до камъни в жлъчката

Пет прости правила как да отслабнем

Учени: затлъстяването е заразно

СНИМКА: ДАК

Реклама

Exit mobile version