вторник, 19 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниКоледен базар подкрепя деца с аутизъм

Коледен базар подкрепя деца с аутизъм

Рош България в партньорство със сдружение Асоциация Аутизъм организираха коледен базар в подкрепа на деца с аутизъм. Всички служители на фармацевтичната компания се включиха в благотворителната акция и закупиха празнични играчки и картички, направени от деца и младежи, подпомагани от Асоциация Аутизъм.

Инициативата е част от дейностите на Рош България в подкрепа на Асоциация Аутизъм, като освен доброволния ангажимент на служителите на компанията, Рош предостави и финансова помощ в размер на 20 000 лева за подпомагане работата на дневен център „Дъга“. В него деца с аутизъм получават специализирана подкрепа от екип от психолози, логопеди и специални педагози. Добротворческата кампания на Рош България се присъединява към подкрепата на Столична община за същия проект – разширяване базата и дейността на центъра, който работи от 2016 година. Рош България има голямо желание да подкрепя подобни инициативи, които откликват на нуждите на деца с подобни затруднения и изграждат разбиране, толерантност и бъдеще за тях и техните семейства.

Вижте кои са ранните симптими на аутизма

коледен базар Аутизмът е разстройство на социалното развитие,

което засяга развитието на мозъка, а от там и поведението на човек. Трите основни симптома според класификациите на психичните заболявания са нарушение в социалните взаимоотношения, нарушения на речта и езика и стереотипен, повтарящ се репертоар на действия и интереси. През 2010 г., едно на 110 деца в света се диагностицира с аутизъм. Според последните проучвания, аутизмът рефлектира минимум върху 60 000 човека (близки, приятели, учители) в България към настоящия момент. През изминалата година, повече деца са диагностицирани с аутизъм, отколкото с диабет, синдром на Даун, рак и СПИН общо.

Деца намират подкрепа в дневен център „Дъга“ 

Осъзнавайки все по-нарастващият брой на констатираните случаи на аутизъм, Рош България се включва в благотворителни акции за подобряване условията, в които децата с аутизъм общуват, преминават терапии и се подготвят за пълноценния си начин на живот. В дневен център „Дъга“ вече повече от една година деца с проблеми от аутистичния спектър намират подкрепа и интензивна терапия за тяхната социална адаптация и интегриране в обществото. Благодарение на помощта на Рош България и Столична община, Асоциация Аутизъм има надежди и амбиции, които вярва, че ще успее да реализира.

„Благодарим на Рош България, че ни подкрепиха и чрез дарение и чрез организиране на този благотворителен базар сред колегите си. Нашата мечта е в център „Дъга“ след време да направим така, че да имаме повече интегрирани деца, които да ходят спокойно на детска градина или училище. С общи грижи всичко това е възможно, нужна е само съпричастност, последователност и желание да помагаш“, сподели Ани Андонова, председател на Асоциация Аутизъм.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -